Postavení čínského automobilového průmyslu ve světové ekonomice - Mohelský, Lukáš, 1984-; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V diplomové práci je analyzováno postavení čínského automobilového průmyslu ve světovém kontextu a jeho potenciál. Hodnoceny jsou teritoriální změny, ke kterým ve světovém automobilovém průmyslu v současné době dochází. Posouzen je také historický vývoj automobilového odvětví na území Číny s přihlédnutím k dobovým politickým podmínkám. Práce dále zachycuje současné trendy čínského automobilového průmyslu a hodnotí jejich význam pro výrobu automobilů. Závěrečná část se pak zabývá predikcí vývoje automobilového průmyslu na území Číny, především s přihlédnutím k domácím značkám
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses