Vývojové trendy faktoringového trhu v České republice - Vlasák, Václav (2008)
Trh faktoringu v České republice zaznamenal v posledních deseti letech velmi intenzivní vývoj. Na trhu působí velké a malé faktoringové firmy. Velké faktoringové firmy vlastní banky. Malé faktoringové firmy jsou bankami financovány. Trh zaznamenává silný růst v posledních několika letech a tento trend bude pokračovat i v budoucnu.Trh je již silně konkurenční a faktoringové firmy se stávají vhodným doplňkem služeb komplexního financování jak velkých, ale tak i malých a středních firem