Hospodářský a politický vývoj v Německu po sjednocení v roce 1990 - Kopecký, David (2008)
Práce je zaměřena na hospodářský a politický vývoj v Německu po sjednocení v kontextu vývoje vedoucího ke sjednocení, včetně analýzy rozdílů v hospodářství SRN a Německé demokratické republiky před rokem 1990. Je zde zkoumán transformační proces spojený se sjednocením Německa, použité ekonomické reformy a zhodnocení jejich účinnosti. Dále se práce věnuje ekonomickému a politickému vývoji v SRN až do dneška, přetrvávajícími rozdíly bývalého západního a východního bloku, ekonomickými problémy SRN i vyhlídkami do budoucna