Role Evropského parlamentu - Vitík, Matyáš (2008)
Diplomová práce Role Evropského parlamentu se ve své teoretické části zabývá historií EP, procedurálními zvyklostmi a legislativním ukotvením instituce. V praktické části jsou analyzovány současné problémy EP, včetně komentáře, proč jednotlivé kauzy v EP vznikly a jaké mohou mít dopad na fungování instituce. V přílohách jsou pak uvedeny údaje o důležitých hlasováních EP v záležitostech, které podstatnou měrou měnily charakter EU