Role Evropského parlamentu - Vitík, Matyáš; Jeníček, Vladimír, 1932-; Jelínek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce Role Evropského parlamentu se ve své teoretické části zabývá historií EP, procedurálními zvyklostmi a legislativním ukotvením instituce. V praktické části jsou analyzovány současné problémy EP, včetně komentáře, proč jednotlivé kauzy v EP vznikly a jaké mohou mít dopad na fungování instituce. V přílohách jsou pak uvedeny údaje o důležitých hlasováních EP v záležitostech, které podstatnou měrou měnily charakter EU
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses