Cizinci na českém trhu práce (na příkladu ukrajinské cirkulární migrace) - Popovová, Marie, 1983-; Lupták, Milan, 1955-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Cirkulární migrace představuje nový celosvětový fenomén, který rozvíjí princip dvojí výhry – tedy zisk pro zdrojovou i hostitelskou zemi pracovní migrace. Pracovní migrace je dnes častým projevem na českém trhu práce, který se v budoucnu z ekonomických ale zejména z demografických důvodů neobejde bez cizinců. Výraznou úlohu zde přitom hrají pracovní migranti z Ukrajiny, jejichž vliv na českou ekonomickou, sociální i kulturní sféru je předmětem zkoumání. Tato diplomová práce se zabývá vývojem, ekonomickými, sociálními a právními aspekty a negativními i pozitivními dopady cirkulární migrace na Českou republiku
Vedoucí práce: Milan Lupták
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; lidský kapitál; trh práce; Ukrajinci; diplomové práce; human capital; labor market; Ukrainians; master's theses