Systémy elektronického celního řízení Evropské unie se zaměřením na elektronický vývoz - Zlámalová, Eva (2008)
Práce se zabývá problematikou elektronického celního řízení (tzv. programem e-Customs) v Evropské unii. Popisuje proces zavádění elektronických celních systémů v Evropské unii a hodnotí cíle, jež si EU stanovila. Podrobněji se věnuje práve zavedenému systému e-Vývoz v České republice a analyzuje úspěchy a neúspěchy tohoto zavedení z pohledu celních deklarantů a Generálního ředitelství cel