Komparace systémů měnového kurzu v teorii a praxi - Hobza, Vladimír (2008)
V první části bakalářské práce jsou popsány jednotlivé systémy měnových kurzů, přičemž k některým jsou pro ilustraci doplněny krátké případové studie zemí uplatňující daný kurzový režim. V druhém oddílu je pak srovnáváno jaký mají jednotlivé systémy měnových kurzů vliv na makroekonomické ukazatele, především inflaci a hospodářský růst. Kromě shrnutí významných již provedených výzkumů je součástí práce i porovnání jednotlivých zemí z případových studií a krátké zhodnocení a zdůvodnění. V poslední části jsou k názornosti sledovaných ukazatelů využity magické čtyřúhelníky