Komparace systémů měnového kurzu v teorii a praxi - Hobza, Vladimír; Taušer, Josef; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V první části bakalářské práce jsou popsány jednotlivé systémy měnových kurzů, přičemž k některým jsou pro ilustraci doplněny krátké případové studie zemí uplatňující daný kurzový režim. V druhém oddílu je pak srovnáváno jaký mají jednotlivé systémy měnových kurzů vliv na makroekonomické ukazatele, především inflaci a hospodářský růst. Kromě shrnutí významných již provedených výzkumů je součástí práce i porovnání jednotlivých zemí z případových studií a krátké zhodnocení a zdůvodnění. V poslední části jsou k názornosti sledovaných ukazatelů využity magické čtyřúhelníky
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; inflace; bakalářské práce; inflation (finance); bachelor's theses