Ovlivňování a manipulace v médiích - Škoda, Martin (2008)
Práce se zabývá vlivem médií na člověka. Zahrnuje vybrané prostředky, kterých média často využívají k polarizování jedince - od barevné a tvarové symboliky, přes řeč těla a akustické ovlivňování, až po impulzy pod prahem lidského vnímání. Rovněž shrnuje stručnou historii vybraných médií a epoch lidské komunikace. Následně popisuje nejčastěji se vyskytující formy propagandy a manipulace. Praktická část poté pomocí experimentálního dotazníkového šetření nastiňuje, jak je ve skutečnosti snadné člověka zmanipulovat, aniž by si to uvědomoval