Ovlivňování a manipulace v médiích - Škoda, Martin; Hubinková, Zuzana, 1971-; Jarošová, Eva, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá vlivem médií na člověka. Zahrnuje vybrané prostředky, kterých média často využívají k polarizování jedince - od barevné a tvarové symboliky, přes řeč těla a akustické ovlivňování, až po impulzy pod prahem lidského vnímání. Rovněž shrnuje stručnou historii vybraných médií a epoch lidské komunikace. Následně popisuje nejčastěji se vyskytující formy propagandy a manipulace. Praktická část poté pomocí experimentálního dotazníkového šetření nastiňuje, jak je ve skutečnosti snadné člověka zmanipulovat, aniž by si to uvědomoval
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses