Aspekty výjimečného projektového manažera - Bednář, Marek (2008)
Hlavním cílem práce je postihnout vlastnosti a schopnosti takových projektových manažerů, o nichž je možné říci, že jsou ve svých výsledcích výjimeční. Dílčím cílem pak je pokusit se nejprve analyzovat tyto aspekty vedoucích projektů z dostupné literatury a poté ověřit výsledky analýzy v praxi pomocí osobních interview. Vlastním přínosem této práce pro společnost je sestavení Testu rozpoznání výjimečnosti projektového manažera. Tento test by mohl sloužit v IT/ICT organizacích k rozpoznání potenciálu skutečné výjimečnosti u výběrových řízení