Investice do drahých kovů a kamenů - Peterka, Martin (2008)
Práce se zaměřuje na oblast drahých kovů a kamenů z hlediska jejich využití k investičním účelům. Zabývá se základními charakteristikami jednotlivých druhů drahých kovů a kamenů, způsoby jejich využití v hospodářství, strukturou trhu s nimi, vývojem ceny s důrazem na hlavní cenové výkyvy, jejich příčiny a důsledky. Dále jsou zmíněny oblasti jejich těžby a společnosti těžbu provádějící. Největší část práce je věnována investičním instrumentům spojeným s drahými kovy a kameny, trhům, na nichž jsou obchodovány, a jejich dostupnosti a vhodnosti pro drobné investory