Investice do drahých kovů a kamenů - Peterka, Martin; Drozen, František; Drozenová, Alice; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zaměřuje na oblast drahých kovů a kamenů z hlediska jejich využití k investičním účelům. Zabývá se základními charakteristikami jednotlivých druhů drahých kovů a kamenů, způsoby jejich využití v hospodářství, strukturou trhu s nimi, vývojem ceny s důrazem na hlavní cenové výkyvy, jejich příčiny a důsledky. Dále jsou zmíněny oblasti jejich těžby a společnosti těžbu provádějící. Největší část práce je věnována investičním instrumentům spojeným s drahými kovy a kameny, trhům, na nichž jsou obchodovány, a jejich dostupnosti a vhodnosti pro drobné investory
Vedoucí práce: František Drozen
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses