Implementace closures v objektových programovacích jazycích - Švec, Pavel; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce si dává za cíl vysvětlit a shrnout podstatu closures v objektových programovacích jazycích a to z několika hledisek. Těmito hledisky jsou historický vývoj, funkcionalita, syntaxe a komplexnost. Hlavním přínosem této práce je pokus o komplexní shrnutí tématiky napříč nejdůležitějšími objektovými programovacími jazyky se současným porovnáním těchto implementací. Dalším přínosem je také aktuálnost popisovaných implementací, zahrnující aktuální verze implementací včetně implementací oficiálně ještě nevydaných. Práce se více zabývá teoretickými aspekty tématiky s krátkými a názornými praktickými ukázkami. Struktura práce je rozdělena na dva hlavní bloky. V prvním se věnuje jednotlivým implementacím samostatně. Ve druhém bloku jsou tyto implementace porovnávány mezi sebou podle nastavených kritérií
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses