ROZPOČTY A HOSPODAŘENÍ OBCÍ: PŘÍPADOVÁ STUDIE - Tesárková, Jana (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na způsob financování a hospodaření obcí. Zabývá se přerozdělováním finančních prostředků, které obce čerpají ze státního rozpočtu. Je postavena na historických základech, přičemž pozornost je věnována vývoji právního postavení obcí a změnám ve způsobu financování obcí. Uvedená problematika je představena na konkrétní obci Obory, kde je proveden rozbor rozpočtů v období let 1990-2007. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení změn ve financování a na jejich důsledky