ROZPOČTY A HOSPODAŘENÍ OBCÍ: PŘÍPADOVÁ STUDIE - Tesárková, Jana; Petrášek, František, 1934-; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na způsob financování a hospodaření obcí. Zabývá se přerozdělováním finančních prostředků, které obce čerpají ze státního rozpočtu. Je postavena na historických základech, přičemž pozornost je věnována vývoji právního postavení obcí a změnám ve způsobu financování obcí. Uvedená problematika je představena na konkrétní obci Obory, kde je proveden rozbor rozpočtů v období let 1990-2007. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení změn ve financování a na jejich důsledky
Vedoucí práce: František Petrášek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; decentralizace; malé obce; bakalářské práce; decentralization in government; small municipalities; bachelor's theses