Možnosti využití Business Process Management BPM v SOA - Lukášová, Pavlína (2008)
Práce postihuje základní možnosti využití Business Process Management (BPM) v Service-Oriented Architecture (SOA). Spojení přístupů BPM a SOA umožňuje přistupovat k podnikové integraci z několika pohledů. Tato práce jednotlivé přístupy představuje a identifikuje jejich hlavní přínosy a nedostatky. Práce se dále zaměřuje na charakteristické rysy implementace BPM v SOA, a to včetně technologických rysů. Rovněž práce poskytuje výčet benefitů, překážek a hrozeb plynoucích z implementace BPM v SOA prostředí. Závěrem uvádí současné trendy těchto přístupů