Software jako služba, porovnání s outsourcingem - Krahulec, Jan (2008)
Bakalářská práce obsahuje charakteristiku modelu SaaS, představuje přehled jeho výhod a nevýhod a popisuje jeho ekonomické a technické předpoklady. Poskytuje také srovnání s outsourcingem a modelem ASP, diskutuje využití přístupu SaaS pro různé druhy aplikací a charakterizuje zahraniční a český trh dodavatelů SaaS. Zmapováním firem působících na českém trhu jsem udělal přehled aplikací, které lze v současnosti pořídit formou služby v České republice