Role daňových rájů v mezinárodním podnikání - Lamper, Jan (2008)
Bakalářská práce shrnuje a přibližuje různé pohledy na daňové ráje. V prvních částech jsou rozebrány charakteristiky, využití a výběr daňového ráje. Je zde zmíněna problematika využívání daňových rájů organizovaným zločinem především k praní špinavých peněz a jsou popsány jednotlivé daňově zvýhodněné subjekty. Konkrétní příklad daňového ráje popisuje Bahamy a zaměřuje se především na výhody tohoto offshore centra, které zajišťují atraktivnost oblasti k využití podnikatelskými subjekty