Role daňových rájů v mezinárodním podnikání - Lamper, Jan; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce shrnuje a přibližuje různé pohledy na daňové ráje. V prvních částech jsou rozebrány charakteristiky, využití a výběr daňového ráje. Je zde zmíněna problematika využívání daňových rájů organizovaným zločinem především k praní špinavých peněz a jsou popsány jednotlivé daňově zvýhodněné subjekty. Konkrétní příklad daňového ráje popisuje Bahamy a zaměřuje se především na výhody tohoto offshore centra, které zajišťují atraktivnost oblasti k využití podnikatelskými subjekty
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses