Analýza nasazení biometrických metod - Ezr, Tomáš (2008)
Práce má za cíl seznámit se základními biometrickými prvky a používanými metodami, s jejich výhodami a nevýhodami a jejich chybovostí. Začátek práce je věnován seznámení s biometrikou, biometrickými metodami a bližšímu pohledu na metody snímání biometrických dat, jejich zpracování pomocí algoritmů a vyhodnocování. V práci je dále část věnovaná porovnání vybraných biometrických metod podle předem daných kritérií. Další část je věnována využití biometrických prvků v cestovních pasech a s tím souvisejících zákonu. V závěru jsem se pokusil přiblížit možnosti vývoje biometrických metod a zhodnotit závěry ke kterým jsem došel