Detekce malware na počítačové síti - Šolar, Tomáš; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
V současné době se stal firewall již nedostatečným prostředkem pro ochranu počítačových sítí. Kvůli stále se zvyšujícím hrozbám pocházejícím z internetu třeba v podobě malwaru či útoků hackerů se vyvinuly systémy detekce (IDS) a prevence (IPS) narušení. Tyto systémy fungují jako další stupeň zabezpečení počítačových sítí, přičemž IDS systémy mají jako hlavní funkčnost především detekci, kdežto IPS systémy jsou schopné i na napadení zareagovat. Cílem této práce je provádět detekci na modelovém prostředí počítačové sítě kolejí VŠE, získaná data pak zpracovat a vyhodnotit. Práce je převážně praktického zaměření spočívající především v detekci anomálií. Teoretická část se zabývá popisem problematiky a jejím cílem je vytvořit dostatečnou informační základnu pro pochopení podstatných souvislostí
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses