Teorie elektronického podpisu a jeho praxe ve státní správě - Šlejharová, Daniela (2008)
Práce si klade za cíl analyzovat současnou situaci v oblasti elektronického podepisování, nastínit jeho základní principy a technologie a demonstrovat jeho využití v komunikaci se státní správou ve financní sféře, konkrétne při podávání daňového priznání. Práce se zaměřuje na nejen legislativní, ale i skutečnou podporu e-podpisu v České republice. Praktická část spočívá v pořízení a využití e-podpisu v praxi a zhodnocení náročnosti této operace. Dále se pokusím zjistit, jaké jsou podmínky a překážky při samotném obstarávání podpisu i při jeho použití v komunikaci s úřady