Teorie elektronického podpisu a jeho praxe ve státní správě - Šlejharová, Daniela; Toman, Prokop, 1942-; Lohr, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce si klade za cíl analyzovat současnou situaci v oblasti elektronického podepisování, nastínit jeho základní principy a technologie a demonstrovat jeho využití v komunikaci se státní správou ve financní sféře, konkrétne při podávání daňového priznání. Práce se zaměřuje na nejen legislativní, ale i skutečnou podporu e-podpisu v České republice. Praktická část spočívá v pořízení a využití e-podpisu v praxi a zhodnocení náročnosti této operace. Dále se pokusím zjistit, jaké jsou podmínky a překážky při samotném obstarávání podpisu i při jeho použití v komunikaci s úřady
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses