Osobní a rodinné finance - Valenta, Jan (2008)
Osobní a rodinné finance a jejich aspekty z různých úhlů pohledu. Důležitost vztahu finančního plánování, ujasnění si životních cílů a výběru finančních produktů. Charakteristika specifických termínů jako druhy úročení, RPSN nebo vliv inflace. Osobní rozvaha a cash flow, které jsou analogií na finančními výkazy, usnadňují přehled o rodinných financích. Analýza porovnání hypoték a nájemního bydlení. Výhodnost některých přímých investic do nemovitostí na příkladu. V příloze je prezentována internetová služba usnadňující kontrolu osobních výdajů