Zpětný odběr elektrozařízení - Balounová, Veronika; Dvořák, Antonín; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zpětného odběru elektrozařízení, jehož množství ve společnosti neustále narůstá a obsahuje mnoho nebezpečných látek pro ŽP a lidské zdraví. Nejprve je v práci zmiňována legislativa upravující oblast EEZ a současná situace nakládání s EEZ. Na základě novely zákona o odpadech vznikly kolektivní systémy zpětného odběru elektrozařízení, jejichž působení na různé oblasti a subjekty je věnována převažující část práce. Praktická část se zabývá analýzou nákladovosti a SWOT analýzou. Cílem práce je přiblížit přínosy a nedostatky v oblasti zpětného odběru elektrozařízení
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: aplik. envir. ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses