Virtuální měna v prostředí MMORPG - Procházka, Ondřej (2008)
Tato práce se zabývá virtuální měnou v prostředí počítačových her MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game). Práce popisuje v tomto prostředí různé systémy virtuální měny, celkovou nabídku, poptávku a směnné kurzy virtuálních měn. Závěrem se práce zabývá skupinou MMORPG her, která neumožňuje nakupování virtuální měny za reálnou.V této části je také znázorněn vznik a stahování peněz z oběhu hry. Analyzován vznik inflace a navrženy možné dílčí úpravy