Virtuální měna v prostředí MMORPG - Procházka, Ondřej; Pavlíček, Antonín, 1977-; Muknšnábl, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá virtuální měnou v prostředí počítačových her MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game). Práce popisuje v tomto prostředí různé systémy virtuální měny, celkovou nabídku, poptávku a směnné kurzy virtuálních měn. Závěrem se práce zabývá skupinou MMORPG her, která neumožňuje nakupování virtuální měny za reálnou.V této části je také znázorněn vznik a stahování peněz z oběhu hry. Analyzován vznik inflace a navrženy možné dílčí úpravy
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses