Rozvoj cyklistické dopravy v ČR s důrazem na Pardubický kraj - Kopecká, Petra (2008)
Práce je zaměřena na zhodnocení situace v oblasti rozvoje cyklistické dopravy v České republice. V teoretické části jsou popsány základní druhy cyklokomunikací, jejich dělení a značení, přednosti cykodopravy a hlavní priority programu Národní strategie rozvoje cyklistické dopravy. Praktická část pojednává o podpoře rozvoje cyklistické dopravy v Pardubickém kraji. Zde jsou zmíněny aktivity kraje, způsob financování výstavby cyklostezek, projekty plánované do budoucnosti a popis vybrané cyklostezky