Konkurenční výhody nadnárodních společností - Smrčková, Michaela; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce odpovídá na otázky, proč vznikly nadnárodní společnosti a proč se jim tak daří. Základní teorie vzniku a chování nadnárodních společností v souvislosti se změnami globálního ekonomického prostředí vysvětlují motivy investic v zahraničí. Konkurenční výhody nadnárodních společností oproti národním podnikům spočívají v jejich know-how, možnosti podnikat ve více zemích a v jejich ekonomické síle. Tato práce dále uvádí, jaké jsou možnosti regulace činnosti nadnárodních společností tak, aby byly minimalizovány negativní aspekty a zdůrazněny pozitivní aspekty jejich působení
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; konkurenční výhoda; konkurenceschopnost; nadnárodní společnosti; diplomové práce; competitive advantage; competitiveness; international business enterprises; master's theses