Expertní systémy - principy a struktura - Šetek, Martin (2008)
Bakalářská práce se zabývá expertními systémy. Popisem principů a struktury. Cílem této práce je čtenářům přiblížit oblast umělé inteligence zabývající se právě expertními systémy, aby čtenář pochopil, čím se expertní systémy zabývají, jak fungují, jaký mají prospěch pro společnost. Práce je strukturovaná do kapitol. První dvě kapitoly se zabývají seznámením čtenářů s umělou inteligencí. Další kapitoly se již zabývají expertními systémy. První část práce objasňuje, co expertní systémy jsou. Dále se věnuje také jejich historii, charakterizujícím znakům a typům úloh, které řeší. Závěr práce se zabývá architekturami expertních systémů