Analýza napĺňania maastrichtských kritérií novými členmi EÚ - zameranie na ČR a SR - Salíni, Linda; Plchová, Božena, 1936-; Dvořáková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práca v prvej časti opisuje stručný vývoj budovania Európskej hospodárskej a menovej únie od 50. rokov až do jej vzniku. V druhej časti hodnotí možné výhody a nevýhody plynúce z účasti v menovej únií a konkrétne definuje ekonomické podmienky, ktoré je potrebné splniť pre členstvo v nej. V tretej časti sa práca zameriava hlavne na analýzu nominálnej konvergencie a okrajovo aj na analýzu reálnej konvergencie Českej a Slovenskej republiky
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses