Stav mobilního broadbandu v ČR - Cais, Marek (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem mobilního připojení k internetu v České republice, zaměřuje se zejména na připojení vysokorychlostní. Cílém práce je umožnit čtenáři vytvořit si ucelenou představu o službách nabízených mobilními operátory, technologiích které využívají a usnadnit mu výběr vhodného mobilního připojení. První část tvoří popis technologií včetně jejich kladů a záporů, druhá část analyzuje situaci na trhu mobilního připojení a třetí se zabývá budoucím vývojem v této oblasti