Business Intelligence: problém datové kvality a možnosti jeho řešení - Cimbaľák, Michal; Klas, Jan; Kejkula, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Význam analytických nástrojů a především Business Intelligence neustále roste. Je s ním ale spojena řada problémů. K nejvýznamnějším patří právě datová kvalita. Nástroje BI jsou totiž založeny na datech, která když nejsou kvalitní, nemohou být kvalitní ani výstupy. BI navíc představuje poměrně nákladnou investici, pro jeho úspěch je tak nezbytné se problémem zabývat a hledat řešení. Práce se zabývá významem datové kvality, hodnotí obecné možnostmi čištění a vybrané dodavatele řešení kvality dat. Dále rozebírá faktory, které limitují úspěšnost konečného řešení. Poskytuje tak pohled na významné charakteristiky problému datové kvality a možnosti jeho řešení
Vedoucí práce: Jan Klas
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses