Řízení podnikové výkonnosti (CPM) na bázi business intelligence - Žižka, Petr (2008)
Bakalářská práce se zabývá řízením podnikové výkonnosti (CPM) na bázi business intelligence. V první části popisuje historický vývoj systémů pro podporu rozhodování od 20. let 20 století až dodnes. Dále tato práce vysvětluje základní principy fungování této technologie, porovnává jí s business intelligence a vyzdvihuje její přínosy pro společnost. V druhé části podrobně analyzuje funkcionalitu CPM. Pro tuto analýzu je funkcionalita rozdělena do čtyř skupin, podle toho, jaké procesy podporuje. Jedná se o skupiny: řízení společnosti, finanční řízení, řízení lidských zdrojů a zákazníci (segmentace a prodej). Závěrečná část mapuje situaci na trhu s CPM produkty a předpovídá její další vývoj. Představuje několik nejvýznamnějších společností na tomto trhu a hodnotí jejich silné a slabé stránky