Využití XML technologií v B2B aplikacích - Matěna, Roman; Novák, Jan; Blinka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce se snaží pokrýt využití XML technologií v elektronickém podnikání. Popisuje standardy jako cXML, xCBL, UBL a blíže se věnuje konceptu ebXML. Nabízí pohled na dosavadní, minulé a možné budoucí způsoby elektronické komunikace. Pojednává o možnostech XML technologií a moderních trendech komunikace autonomních systémů. Rozebírá přínosy XML technologií v B2B, jejich výhody a možnosti nahrazení starých technologií jako EDI. Zabývá se technologickou stránkou věci i krátce pohledem vývojáře. Stěžejní část je věnována standardům výměny dat a webovým službám, opomenuty nejsou ani pojmy jako XML-RPC, SOAP, WSDL a UDDI. Nechybí porovnání ebXML a webových služeb. Jednou z otázek, na kterou práce odpovídá, je možnost rozšíření nebo nasazení XML technologií v elektronickém zásobování nebo elektronických tržištích a proč stále jsou v těchto oblastech používány technologie EDI
Vedoucí práce: Jan Novák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; XML (značkovací jazyk); bakalářské práce; XML (document markup language); bachelor's theses