Internetové marketingové kampaně - Česák, Petr (2008)
Tato práce je členěna do dvou základních částí – teoretické a praktické. První část obsahuje kategorizaci online reklamy internetového marketingu. Srovnává jednotlivé druhy s jejich výhodami a nevýhodami se zaměřením na tzv. PPC reklamní systémy. Cílem první části je vytvoření uceleného přehledu nejpoužívanějších PPC reklamních systémů na českém trhu. Přehled nabízí srovnání jejich jednotlivých předností a nevýhod. Bližší pohled je věnován systému Sklik, se kterým jsem osobně pracoval. Druhá část se zabývá konkrétní případovou studií propagace firmy Textilforum, s.r.o. na internetu. V rámci práce je vytvořena analýza uskutečněných aktivit firmy za účelem zvýšení počtu návštěvníků webu v souvislosti se změnou tržeb. Součástí analýzy je i uskutečněná měsíční kampaň v PPC systému Sklik. Na základě této analýzy je pak doporučen další postup při propagaci firmy na internetu. Cílem této práce je tedy celkové nastínění problematiky internetového marketingu se zaměřením na PPC reklamu a analýza konkrétního případu využívající tuto metodu propagace