Úloha a možnosti formátu PDF v předtiskové přípravě - Lukanič, Michal (2008)
Tato práce se zabývá využitím a možnostmi formátu PDF v oblasti předtiskové přípravy. Z počátku je čtenář seznámen se základními principy formátů PostScript a PDF. V dalších částech je popisován proces zpracování dokumentu PDF na jednotlivých úrovních jeho workflow v rámci předtiskové přípravy. Hlavním tématem je nalezení a shrnutí nejčastějších chyb vyskytujících se v dokumentech PDF z pohledu předtiskové přípravy. Autor chyby identifikuje na pozadí profilových programů a popisuje způsoby, jak těmto chybám předcházet, nebo je následně odstraňovat