Dlouhodobé investování drobného investora v České republice - Hříbalová, Pavlína (2008)
Tato práce objasňuje do jakých různých nástrojů se může investovat na finančním trhu. Uvedeny jsou takové možnosti, do kterých může investovat široká veřejnost i bez velkých znalostí fungování finančního trhu. Dále je vytvořeno portfolio, u kterého je zajímavé sledovat, jak se mění po zamíchání různých instrumentů