Vývoj distribuované aplikační architektury společnosti SOMA s.r.o. - Axmann, Ondřej; Rydzi, Daniel; Vepřek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout přehled o existujících aplikacích či technologiích v oblastech vzdáleného přístupu k pracovní ploše (aplikacím) a instant messagingu. Cílem je také objasnění technického pozadí jednotlivých systémů a jejich následné srovnání. V oblasti vzdáleného přístupu jsou popisovány produkty společnosti NoMachine, systém FreeNX, Terminal services společnosti Microsoft a produkty společnosti Citrix s názvy Presentation Server a GoToMyPc. Jako poslední byl v této oblasti blíže uveden systém VNC. V oblasti instant messagingu tato práce blíže představuje systémy Lotus Sametime 8.0, Office Communications server 2007, Jabber/XMPP a systém Skype. Výstupem této bakalářské práce je doporučení, který z uvedených systémů je v oblastech vzdáleného přístupu a instant messagingu nejvhodnější pro implementaci do aplikační architektury společnosti SOMA
Vedoucí práce: Daniel Rydzi
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses