Fair Trade jako alternativní forma mezinárodního obchodu - Hercigová, Tereza; Němečková, Tereza, 1979-; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá specifiky Fair Trade oproti konvenčnímu obchodu. První část popisuje podmínky obchodu se zemědělskými výrobky rozvojových zemí a navazuje rozborem Fair Trade a konvenčních dodavatelsko-odběratelských řetězců. Oba tyto řetězce jsou v závěru první části na základě zvolených kritérií porovnány. Druhá část se zaměřuje na standardy Fair Trade – jejich teoretické znění i praktickou realizaci - a zjišťuje, zda účast na Fair Trade napomáhá výhodnějšímu zapojení producentů do mezinárodního obchodu
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses