Význam ochranných známek a zeměpisných označení v mezinárodním obchodě - Kochová, Jitka (2008)
Bakalářská práce pojednává o ochranných známkách a zeměpisných označeních. První a druhá kapitola je zaměřena na problematiku právní ochrany těchto institutů, a to na úrovni národní, evropské a mezinárodní. Třetí kapitola nahlíží na ochranné známky a zeměpisná označení z pozice podniku, jehož cílem je uspět na silně konkurenčním mezinárodním trhu. Na ochranné známky aplikuji SWOT analýzu ukazující význam těchto označení pro mezinárodní obchod v podmínkách současného právního prostředí