Obchod s Čínou v oblasti keramických izolátorů - Kachlík, Tomáš (2008)
Práce pojednává o obchodních zkušenostech a praktikách českého výrobce keramických izolátorů Elektroporcelánu Louny a.s. s čínskými partnery, od kterých část sortimentu nakupuje a dále prodává pod svou značkou. Práce se zaměřuje na důvody vzniku obchodu, faktory ovlivňující platební a dodací podmínky a přínosy a problémy vznikající při obchodování s Čínou. Část práce pojednává též o aktuálních trendech na světovém trhu s izolátory a o pozici českého výrobce na něm