Úloha celního řízení v EU - Duchečková, Dana (2008)
Práce se zabývá úlohou celního řízení v Evropské unii. Nejprve se zaměřuje na Evropskou unii, její stavbu a význam pro členské státy. Dále se věnuje společné obchodní politice, tarifním a netarifním nástrojům a vztahům, které má Evropská unie s nečlenskými zeměmi. V další části popisuje celní předpisy, které upravují celní problematiku, a systémy sběru dat – Extrastat a Intrastat. Nakonec je popsán průběh celního řízení