Úloha celního řízení v EU - Duchečková, Dana; Sato, Alexej, 1952-; Schwarc, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá úlohou celního řízení v Evropské unii. Nejprve se zaměřuje na Evropskou unii, její stavbu a význam pro členské státy. Dále se věnuje společné obchodní politice, tarifním a netarifním nástrojům a vztahům, které má Evropská unie s nečlenskými zeměmi. V další části popisuje celní předpisy, které upravují celní problematiku, a systémy sběru dat – Extrastat a Intrastat. Nakonec je popsán průběh celního řízení
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses