Fondy Evropské unie v mezinárodním obchodě - Putnářová, Zuzana (2008)
Práce přispívá k snadnější orientaci v možnostech využití nových zdrojů financování mezinárodního obchodu ze strukturálních fondů Evropské unie. Obsahuje klasické metody financování mezinárodního obchodu a existující operační programy se zdůrazněním programu Podnikání a inovace. Práce dále shrnuje proces žádaní o evropské dotace, zabývá se strukturou předkládaných žádostí a metodikou zpracování projektů. Jsou zde také uvedeny dva příklady úspěšného a neúspěšného čerpání evropských peněžních prostředků