Společná obchodní politika EU - Heřmánek, Martin (2008)
Práce popisuje společnou obchodní politiku Evropské unie a její dopad na současnou podobu obchodu jak uvnitř EU, tak se třetími zeměmi. První část se věnuje rámci obchodní politiky, v druhé části jsou popsány obchodně politické nástroje a pilíře SOP, část závěrečná charakterizuje některé ze současných problémů týkajících se společné obchodní politiky EU