Příčiny deprese 30. let 20. století v USA - Langer, Petr (2008)
Bakalářská práce je zaměřena na příčiny a vznik deprese ve 30. letech 20. století v USA. V práci je nejdříve rozebrán společenský, politický a hospodářský vývoj ve 20. letech. Dále je v práci rozebráno,jaký mělo na Velkou depresi vliv založení Federálního rezervního systému roku 1913 a následný boom dvacátých let.V práci je objasněno, proč deprese trvala tak dlouho a názory na její příčiny z pohledů významných ekonomů