Hodnocení efektivnosti úspor energie - Botková, Zuzana (2008)
Tato práce pojednává o efektivnosti úspor energie ve sféře konečné spotřeby. Uvedeny jsou hlavní pilíře energetické politiky České republiky, sledované cíle a realizační nástroje především v oblasti hospodárného nakládání s energií. Hlavním tématem jsou možné způsoby realizace úspor energie v domácnosti. Popsána jsou opatření od těch nejjednodušších až po složité projekty. V praktické části je hodnocena ekonomická efektivnost konkrétního úsporného opatření. Cílem bakalářské práce bylo analyzovat možnosti realizace úspor energie a zhodnotit jejich efektivnost